Return to site

Een Eigen Startpagina Website

Het kan zijn dat u in plaats van een gewone website graag een eigen startpagina website wilt beginnen. Wanneer u daar een script voor gebruikt dan is dat helemaal niet zo lastig. U kunt op deze website een handig PHP script vinden waarmee het beginnen van een startpagina website heel eenvoudig te doen is. Wat u naast het script nodig heeft voor het oprichten van uw eigen startpagina website, zijn webhosting en een eigen domein. Verder is het belangrijk dat er een database op uw webhosting pakket kan worden aangemaakt, zodat het script de website gegevens in de database kan opslaan.

Installatie

Wanneer u het startpagina script heeft gedownload, kunt u de bestanden van het script op uw webhosting pakket plaatsen. De eerste keer dat u de nieuwe website bezoekt zal een afzonderlijk installatiescript aangeroepen worden. Tijdens het uitvoeren van dit script zal u worden gevraagd om een titel, een beschrijving voor de zoekmachines en de belangrijkste zoekwoorden van uw nieuwe website in te voeren.

Heeft u dit ingevoerd dan kunt u de gegevens voor de databaseverbinding opgeven. Het systeem zal meteen proberen om een verbinding met de database te leggen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u de gegevens corrigeren. Totdat het leggen van een databaseverbinding lukt.

Wanneer een databaseverbinding is gelegd, kunt u tenslotte de inloggegevens voor uw beheerdersaccount invoeren. U mag zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Ook zal u om uw e-mailadres worden gevraagd.

Wanneer u deze laatste gegevens heeft ingevoerd, zullen de benodigde databasetabellen worden aangemaakt en worden de gegevens voor de databaseverbinding opgeslagen. Ook zal uw beheerdersaccount worden aangemaakt met de door u gekozen inloggegevens.

Beheer van de startpagina website

Wanneer het script klaar is met de installatie, heeft u een eigen startpagina website geinstalleerd op uw webhosting pakket. U kunt heel gemakkelijk op deze website inloggen en de voorpagina aanpassen of een dochterpagina aan de website toe te voegen.

U kunt de startpagina website zo instellen dat anderen zich als nieuwe beheerder van hun eigen startpagina kunnen registreren. Wanneer het registratieformulier correct is ingevuld, zal het script een nieuw account aanmaken. Daarmee kan de nieuwe beheerder inloggen en één of meer eigen startpagina's maken.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly