Return to site

Een Eigen Website

Het realiseren van een eigen website is niet heel lastig. Met behulp van de juiste tool kunt u vrij eenvoudig de content van uw nieuwe website beheren. Een dergelijke tool wordt ook wel een content management systeem of CMS systeem genoemd. Men kan bij een CMS systeem inloggen op een afgeschermde beheeromgeving, waarbinnen men aanpassingen kan verrichten aan de website. De beheerschermen zijn vaak zo opgezet dat er nauwelijks kennis van de techniek nodig is om aanpassingen te verrichten.

Veel content management systemen zijn voornamelijk gericht op het maken van een simpele website. Dat wil zeggen een website die uit enkele informatieve pagina's bestaat en eventueel een contactpagina met een contactformulier.

Wilt u een ander type website maken, bijvoorbeeld een advertentie website, dan zijn daarvoor ook speciale scripts op de markt. Van een dergelijke website verwacht men andere functionaliteiten dan van een reguliere website, vandaar dat men hier speciale scripts voor ontwikkelt. Een goed script voor het maken van een advertentie website is het Marktplaats Script van Vrolijk Internet Services.

Of u nu een gewone website begint of een speciale website, wat u naast een goed script of CMS systeem nodig heeft, zijn webhosting en een eigen domeinnaam. Webhosting is er in verschillende soorten en maten. Het is verstandig om voor webhosting te kiezen waarbij PHP scripts worden ondersteund, omdat veel CMS pakketten in de scripttaal PHP zijn ontwikkeld. Is er geen ondersteuning voor PHP aanwezig, dan zult u het script niet kunnen gebruiken. Gelukkig bieden de meeste hostingproviders ondersteuning voor PHP.

Tijdens de opstartfase heeft u niet al te dure webhosting nodig. Vaak is goedkope webhosting al voldoende voor de komende jaren wanneer het gaat om een simpele website. Houd er rekening mee dat veel CMS systemen en PHP scripts een database nodig hebben. Deze dient wel op het webhosting pakket aangemaakt te kunnen worden.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly